2010. augusztus 10., kedd

Millenials

source: Flowtown

Y generáció, Net generáció, Echo boomers, boomerang generáció, vagy Peter Pan generáció.
Ezek vagyunk mi. Netezünk, visszaköltözünk a szülőkhöz, nem szeretünk felnőni, szingliként élünk, trendik vagyunk és a divat mondja meg nekünk, hogy kik vagyunk.

2 megjegyzés:

  1. A szingliként éléshez: sokan amikor bizonytalanok, gyorsabban lépnek, mint gondolják át a helyzetet. Később megváltozik, amit előtte mondtak. Pont Edittel beszéltünk erről, hogy más is közrejátszik: talán annyira mobilak, mindig elérhetők vagyunk, hogy amikor pont bizonytalankodunk, nem biztos még semmi egy kapcsolatban, akkor milyen rosszul esik, hogy nem pont akkor válaszolnak sms-re, mailre, amikor várjuk, emiatt feszültebbek leszünk és máris kész az öngerjesztő folyamat. A másiknak pedig sok leszel hirtelen stb. Amíg ezek az eszközök nem voltak addig nem gyorsul fel egy-egy folyamat. Nem csak ezen múlik persze, de amikor tudod, hogy a másik fel tudna hívni, de mégsem, tudna válaszolni, de nem teszi, akkor rosszabb lesz, te is máshogy viselkedsz. Amit feljebb írtam. Régen ez nem volt. Örültél, ha volt telefon a lakásban. Persze jobb így, hogy tudunk üzenni, csak meg kell tanulni kezelni a felgyorsult életet.
    Aztán meg hozzászokunk az egyedülléthez, és amikor jön a másik felünk, örülünk, de nem mondunk ki fontos szavakat. Úgy viselkedünk, aztán mégis bizonytalankodunk. Lépünk. Aztán sírunk. Aztán hirtelen mélyre kerülünk. Szerencsénk van: bele tudunk szeretni valakibe, aki megjelenik. Még nagyobb szerencsénk van: meg is érdemel minket. Amit nem szabad elfelejteni: soha ne mondj senkinek, aki odafigyelt rád a múltadban és része volt, ami neked is rosszul esne. Akkor nem maradsz szingli.
    A trendiséghez: járd az utad, ami nem te vagy, az nem fog jól állni: sem ruha, sem viselkedés.
    Fel kell nőni és nem szállni kell virágról virágra, mert csak hüppögés és egyedüllét lesz a vége 40-50 év között.

    VálaszTörlés
  2. Mg eszembe jutott, hogy "kívülálló" lehetek a bagázson, mert nem akarok vissaköltözni a szülői házba :) Nekem már a Rózsa utca és a Király utca az otthonom. Itt lakom, már nem büszka 6-ik kerületi, hanem büszke hetedik kerületi vagyok és még maradok egy picit, mielőtt elhatározom magam és 11-ik kerületi leszek. Élvezem egyelőre a belvárost, hogy minden közel van. Bár, itthon nincsenek távolságok, se bringával, se tömegközlekedéssel, se autóval.

    VálaszTörlés