2009. december 21., hétfő

Urban sketchers



Folyton eszembe jutnak dolgok, amik mentén szívesen megismertetném egyik ismerősömet a másikkal. Szeretem meglátni mik az egyes emberek között a lehetséges kapcsolódási pontok, és még jobban szeretek jelen lenni új találkozásoknál, ahol érzem a két ember közötti energia felszabadulását.
Rátaláltam az Urban Skechers oldalra. Méghozzá úgy, hogy épp nemrég nézegettem meg Kovács Gabi rajzait, amiket a Flickr-re töltöget. És azóta alig várom, hogy megosszam vele, hogy itt van ez az oldal, ahol a világ minden pontjáról töltögetik fel az emberek az ő napi rajzaikat. Egy csomó olyan ember, akinek hasonlóképpen ingere van lerajzolni, amit lát és megosztani a világgal. És ott az ő helye is. És ott van a budapesti napirajzok helye is. Hát nem csodálatos? Beleborzongok, amikor azt látom, hogy azonos érdeklődésű emberek a világ minden tájáról találkozhatnak és megoszthatják a szenvedélyüket ilyen egyszerűen.

Azért mesélek itt erről, mert ez a valódi közösség lényege. Ha a téma egységes (amerre jársz lerajzolod, amit látsz), a hozzájárulás mikéntje egyértelmű (töltsd fel a rajzodat), a kommunikációs platformok adottak (Facebook, Flickr, Twitter, Google, Issuu, Youtube, Vimeo), akkor valódi érték születik. Megszületik az a tartalom, amiért érdemes bármibe belekezdeni. És ha valami valódi, akkor azt az emberek megérzik. És akkor szeretni fogják. És ajánlják, használják, megosztják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése